SERVICII OFERITE:

SERVICE.INFO.RO

REPARATII BUCURESTI SI ILFOV

Reparam orice model de masina de spalat vase si masina de spalat rufe. Remediam orice defect la orice marca sau model. Constatare gratuita Verificare gratuita

Comenzi la tel 076.1080.555 sau  0727.836.173

contactati-ne

INSTRUCTIUNI DESPRE MASINA DE SPALAT

INSTRUCTIUNI
 

 

Masina de spalat este indispensabila pentru foarte multi dintre noi si de aceea necesita atentie sporita. Cantitatea de energie pe care aceasta o consuma in timpul unei luni atarna greu pe factura, mai ales daca masina ta de spalat nu se incadreaza in cea mai mica clasa de consum (A++). Iata cateva trucuri ce iti pot fi de folos pentru reducerea costurilor, dar si pentru o protectie mai buna.

 

Temperatura apei folosita de masina de spalat poate creste considerabil consumul de energie electrica. De exemplu, un program de spalare la o temperatura de 90oC va consuma de 3 ori mai mult curent decat unul ce spala la doar 30- 40oC. In acest caz, este bine sa te bazezi pe detergentul pe care il folosesti, mai ales in cazul rufelor care oricum nu pot fi spalate la o temperatura mai mare de 40oC. Incearca mai multi detergenti pana cand il gasesti pe cel mai potrivit.

 

Masina de spalat nu sufera atunci cand cuva este incarcata. Ba chiar nu este indicat sa pornesti masina pentru o cantitate prea mica de rufe, deoarece rotatiile cuvei o pot defecta. Este bine sa nu te grabesti sa speli putine haine, deoarece cantitatea de energie folosita este aproape identica cu cea pe care o utilizeaza la o incarcatura normala. Asadar, economiseste curentul electric, detergentul si apa, spaland mai rar, mai multe haine.

 

Daca ai o masina de spalat cu functie de uscare, este bine sa ii cureti filtrul de scame dupa fiecare tura de haine uscate. Daca filtrul este plin, hainele se vor usca din ce in ce mai greu, fiind nevoie de reluarea programului pentru o uscare completa. Asadar, daca masina de spalat functioneaza corespunzator, consumul de energie va fi cel corect.

 

In cazul in care speli mai putine haine sau cele pe care le speli nu sunt foarte murdare, poti opta pentru modul economic de apa. Masina de spalat va folosi doar sau din cantitatea de apa si implicit va consuma mai putin curent pentru a incalzi o cantitate de apa mai mica.

 

Foloseste o solutie anticalcar pentru a preveni defectiunile ce pot aparea din cauza depunerilor din apa. Pe masura ce masina de spalat este afectata de calcar, calitatea spalarii va scadea, rufele nu se vor mai curata bine, iar uscarea/stoarcerea nu se va efectua la parametrii normali.